Tek yapılması gereken: Hiçbir şey! 5 dakikada tadına doyumsuz olacak
3 mins read

Tek yapılması gereken: Hiçbir şey! 5 dakikada tadına doyumsuz olacak

Bugün mısır koçanını mikrodalgada nasıl pişireceğiniz konusunda bir fikrimiz var. Mısırı mikrodalgada pişirmek, ocakta veya ızgarada pişirmek gibi geleneksel versiyonlardan daha hızlı ve mısır hazırlamanın inanılmaz derecede kolay bir yolu. Sadece bir mısır ve bir mikrodalga ile beş dakikada tadına doyum olmayacak bir mısır hazırlayabilirsiniz.

KÖZLENMİŞ MISIRIN FAYDALARI

Köz mısır, vücudun öksürükten kurtulmasını sağlayabilir. Kilo vermeye yardımcı olabilir. İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önler. Sindirim sistemini harekete geçirir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinir. İçeriğinde bulunan karbonhidrat sayesinde enerji kaynağı olarak görev yaparak yorgunluğunuzu da giderir. Cildi yumuşatabilen ve bağışıklık gücünü artırabilen bir antioksidan içerir ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Köz mısırın çiğnenmesi sağlık söz konusu olduğunda dişler için de faydalı. Mısırı çiğnerken dişlerde bulunan bakteriler ovulur. Bu da periodontal hastalıklardan korur. Köz mısır hamileler için de oldukça faydalı. İçerisindeki folik asit fetüsün gelişimine yardımcı olur. Fosfor, magnezyum, demir ve bakır gibi minerallere sahip. Bu mineraller kemiklerinizin gelişimine de yardımcı olur.

HAŞLANMIŞ MISIRIN FAYDALARI

Haşlanmış mısır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan bakımından zengin bir besin kaynağı olduğundan, toksinlerin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Kemik gelişiminde oldukça etkili olan haşlanmış mısır, bağırsak parazitlerinden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Sindirim sistemini düzenleyebilir. Zihne iyi gelebilir. Gut, kolik ve sistik rahatsızlıklarında olumlu etkileri bulunabilir. Romatizma hastalıklarının etkisini azaltabilir. Retina sağlığını iyileştirerek görme fonksiyonlarını iyileştirebilir.

MİKRODALGADA MISIR NASIL HAZIRLANIYOR?

Mısırın kabuğunu ve ipeğini çıkarmadan mısırınızı mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa yerleştirin. Mısır taneleri yumuşayana kadar, mikrodalganızın en yüksek ayarında bu şekilde pişirin. Yaklaşık üç ila beş dakika yeterli olacaktır.

5 DAKİKANIN SONUNDA LEZZET BOMBASI

Pişirme süresi mısırın büyüklüğüne ve mikrodalganızın gücüne bağlı olarak değişse de bu tarifi uygularsanız, orta boy bir taze mısırı üç ila beş dakika içinde mükemmel şekilde pişmiş şekilde tüketebilirsiniz.

YAĞSIZ VE SAĞLIKLI

Bu yöntemde özellikle mısır hiç yağ olmadan ve minerallerini dışarı salmadan pişeceğinden herhangi bir zararı olmadan, üstelik tüm faydası da içinde kalarak mısırınızı hazırlamış olursunuz. Bir öneri, en güzel mikrodalga mısırı ‘şeker mısır’ ile hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir